کاربرد و نکات مهم در خرید همزن ، حتی اگر در آشپزی و دسرپزی یک تازهواردِ بیتجربه به حساب میآیید هم بهتر است در آشپزخانه همزن برقی داشته باشید.وجود همزن برقی هم برای حرفهایها واجب است و هم مبتدیها. حتما لازم نیست از آن دسته دوستانی باشید که کیکهای سبز و قرمز و آبی درست میکنند و میتوانند انواع دسرها و کیکها یا غذاهای خوشمزه را در عرض سهسوت آماده کنند؛ برای همزدن تخممرغ و درستکردن یک کوکوی ساده هم استفاده از همزن برقی خیلی بهتر از همزن دستی است.

همزن برقی چیست؟
نام دیگر همزن، میکسر می باشد و وظیفه مخلوط کردن، غلیظ کردن و یکنواخت کردن انواع مواد خشک و خیس را بر عهده دارد. همزن های برقی موجود در بازار به دو نوع معمولی و کاسه دار تقسیم می شوند. اولین بار شخصی به نام رالف کالیر همزن برقی را اختراع کرد. معمولا در بازار همزن های برقی دو نوع رومیزی و دستی دارند. مدل رومیزی این همزن ها دارای پایه است و مدل دستی آن در دست قرار می گیرد و نیازی به داشتن پایه ندارد.

همزن برقی معمولی
همزنهای معمولی میتوانند در کارهای مختلفی به شما کمک کنند. مثلا همزدن تخممرغ، درستکردن کیکهای معمولی و ساده، مخلوطکردن مواد گوناگون برای پختن غذا و… . این وسیلهها کارتان را راه میاندازند، جای زیادی نمیگیرند و قسمت همزن دستگاه قابلیت جداسازی و شستوشوی راحت دارد و معمولا چندین مدل از پایه همزن هم برای اتصال به دستگاه پایه همراه با هر محصول ارائه میشود.

همزن ایستاده یا کاسهدار
این همزنها هر کاری را که از دست همزنهای معمولی برمیآید، بهسادگی انجام میدهند اما علاوه بر آنها، تواناییهای دیگری هم دارند. مثلا برای آمادهکردن حجم زیادی از خمیر میتوانید روی آنها حساب کنید. این مدل از همزنها برای آشپزها یا کسانی مناسب است که میخواهند در پختوپز حرفهای باشند.

ویژگیهای مهم که در خرید همزنهای برقی باید به آنها توجه کنید :
راحتی : کاربرد و نکات مهم در خرید همزن ، اگر همزنی معمولی خریداری میکنید باید به راحتیِ دسته آن توجه داشته باشید. قرار است که همزن برای مدتی در دستتان باشد و اگر طراحی مناسبی نداشته باشد، دستتان خسته میشود و کیفیت کارتان پایین میآید. مثلا بعضی از همزنها در بخش دسته، دارای پوششی پلاستیکی یا سیلیکونی هستند و کار نگهداشتن همزن باوجود این طراحی سادهتر میشود. همزنهای ایستاده هم نباید بیش از حد سنگین و بزرگ باشند. چون جابهجاییشان برایتان سخت و دشوار خواهد بود. در نظر بگیرید که اگر همزن سنگین باشد، هر بار، خارجکردن همزن از کابینت و گذاشتن مجدد آن سر جایش چقدر طاقتفرسا خواهد بود. البته اگر فضای کافی داشته باشید، خیلی ساده و راحت میتوانید همزن را روی بخشی از پیشخوان بگذارید.
بخش مخصوص همزدن دستگاه : به بخشی از همزن که درون مواد مختلف قرار میگیرد و آنها را هم میزند، دقت زیادی داشته باشید. تنوع این بخش یعنی وجود چند پایه همزن مختلف و طراحی آنها هم در تصمیمگیری درست نقش دارد. باید همزنی انتخاب کنید که شستوشوی پایههای همزن آن ساده باشد و ترجیحا، چند نوع پایه همزن متنوع برای همزدن مواد مختلف در اختیارتان قرار بدهد.
سرعت : همزنها دارای تنظیمات سرعت مختلفی هستند. مثلا میتوانید همزن را از نقطهنظر سرعت همزدن روی چندین و چند حالت تنظیم کنید. همزنی را انتخاب کنید که سرعت بسیار پایین، متوسط و تند را به شکلی مطلوب داشته باشد. یعنی زمانی که آن را روی درجه کُند یا همان پایینترین حالت میگذارید، مواد را بهآرامی و بدون بیرون ریختن از ظرف و پاشیدن به در و دیوار هم بزند. سرعتهای دیگرش هم برای کاربردهای مختلف مناسب و منطقی باشند. یعنی طوری دستههای همزن در مواد بچرخند که به هدفتان از استفاده از همزن برسید و کثیفکاری پیش نیاید. در هنگام بررسی سرعتهای مختلف همزن برقی به سروصدایی که در هر سرعت بهوجود میآورد هم دقت کنید. اگر قرار باشد که صدایی مهیب در هر بار استفاده از همزن به گوشتان برسد، خریدش کار معقولی نخواهد بود.
مصرف برق همزن برقی : کاربرد و نکات مهم در خرید همزن ، توان وسایل برقی نشان میدهد که قدرتشان چقدر است. هر چقدر قدرت بیشتر باشد، مصرف انرژی هم بالاتر میرود. واحد اندازهگیری توان هم با وات مشخص میشود. همزنی که توان بالاتری دارد، زودتر میتواند از عهده همزدن و مخلوطکردن مواد برآید. البته مصرف برق بیشتری هم دارد. توان همزنهای برقی معمولا در حدود ۳۰۰ وات برای موارد ساده و ۶۰۰ وات برای همزنهای ایستاده است.
طراحی کلی همزن : علاوه بر توجه به دسته همزن برای راحت قرارگرفتن آن در دست در حین کار، به طراحی بخشهای دیگرش هم دقت کنید. طراحی باید طوری باشد که کارکردن با همزن از هر لحاظ ساده و آسان شود. مثلا اگر همزن بهگونهای ساخته شده باشد که بتوانید آن را درون ظرفی بزرگ بگذارید و خودتان دست به آن نزنید، خیلی راحتتر خواهید بود. البته این نکته مخصوص همزنهای معمولی است. همزنهای ایستاده که نیازی به نگهداری در دستها ندارند. اما بهطور کلی، برای خرید همزن معمولی یا ایستاده به طراحی آن دقت کنید و ببینید که رفاه کافی را در هنگام استفاده در اختیارتان میگذارند یا خیر. بهترین راه برای تشخیص بهترین طراحی، این است که در هنگام خرید، همزن را به دست بگیرید و با آن کار کنید یا اگر همزن ایستاده است، کارکردن با آن را امتحان کنید.
جنس پایههای همزن : دقت کنید که پایههای همزن یعنی همان بخشی که با آن همزدن مواد را انجام میدهید از چیست؟ بهتر است که جنس این بخش از وسیله از استیل ضدزنگ باشد. این جنس ماندگاری و دوام بیشتری دارد. اما اگر حساس هستید و نمیخواهید که ظرفی که در آن مواد را هم میزنید، خط بیفتد، انتخابهای دیگری مانند پایههایی با روکش سیلیکونی هم وجود دارد. به نظر میآید، تصمیم منطقی، همان انتخاب همزنی با پایههایی از استیل ضدزنگ باشد؛ چون شما میتوانید همزدن را در ظرفی انجام بدهید که ارزش زیادی ندارد و اگر خط بیفتد مشکلی پیش نخواهد آمد. یا اصلا این کار را در ظرفی پلاستیکی انجام بدهید.

برندهای معروف دنیا در زمینه همزن برقی
- برند بوش
- کِنوود
- آ.اِ.گِ(AEG)
- کوئیزینآرت
- اِسمِگ
- راسل هابز
- بلک اند دِکِر
- براون
- دلمونتی
- پرشیا فرانس
- الجی
- فکر

نکاتی که هنگام خرید همزن باید به آنها توجه کرد
کاربرد و نکات مهم در خرید همزن :
توان: توان هر دستگاه الکتريکي در واقع قدرت دستگاه را نشان مي دهد و رابطه مستقيمي با ميزان مصرف انرژي آن دارد. توان همزن ها نيز همانند ساير دستگاه هاي الکتريکي با واحد وات مشخص مي شود. هر چه توان همزن بيشتر باشد ، سريع تر و آسان تر مواد غذايي را براي شما مخلوط مي کند. همچنين توان بالاتر سبب مي شود که در استفاده طولاني مدت فشار کمتري به دستگاه وارد شود. در نظر داشته باشيد که توان بالاتر به معناي مصرف برق بيشتر نيز هست.
تعداد سری ها (تيغه ها): تيغهها يا همان سریهای همزن، انواع مختلفی دارند. همزن های برقی معمولا دارای تيغههای مختلفي هستند که هر کدام از آنها براي همزدن مواد خاصي کاربرد دارند. به عنوان مثال سری خمير زن، سری تخم مرغ زن، سری ورز دهنده و سری همزن که کاربرد های متفاوتي دارند.
قابلیت تنظیم سرعت: همانطور که میدانید برای تهیه مواد مختلف توسط همزن به سرعتهای مختلفی نیاز است. به طور مثال برای تهیه یک خمیر باید موتور دستگاه روی حالت حداکثر باشد و برای همزدن تخم مرغ باید موتور روی حالت حداقل چرخش. پس هنگام خرید همزنی را تهیه کنید که دارای حالات و سرعت های متنوع باشد. شما با این قابلیت ساده میتوانید انواع بیشتری از ترکیبات و خوراکی ها را تهیه کرده و بسته به نوع مواد سرعت چرخش را تنظیم نمایید.
محفظه نگهداری سيم: در برخی از همزن های برقی، محفظه اي در پشت دستگاه تعبيه شده است که شما میتوانيد سيم دستگاه را جمع کنيد و در آن قرار دهيد. در اين صورت در هنگام حمل و جابجايی دستگاه، سيم آن برای شما ايجاد مزاحمت نخواهد کرد.
جنس تیغه ها: با توجه به تماس مستقیم تیغهها با مواد غذایی برنده بودن، مقاوم بودن و همچنین ضد زنگ بودن این تیغهها بسیار مهم خواهد بود. معمولا جنس این تیغهها از پلاستیک، کروم یا استیل ضد زنگ است. و طبیعی است که کیفیت دو نوع استیل و کروم مقاومتر بادوام تر و نهایتا بسیار بهتر از پلاستیک است.
قابلیت شستشو: قابلیت شستشو برای همزنها از آنجایی مهم است که این دستگاهها مرتب دچار آلودگی یا آغشته به مواد غذایاند. هنگام خرید توجه کنید که همزنی را انتخاب نمایید. که قابلیت جداشدن بیشتر و شستشوی راحتتری داشته باشد. چرا که شستشوی مرتب ماشین هم در بالا بردن ضریب بهداشتی و عمر دستگاه موثر خواهد بود.
وزن: مقدار وزن بیشتر در مورد همزن های بدون پایه مهم است، چرا که در انواع پایه دار که دارای ظرف است همزن داخل ظرف قرار میگیرد و وزن آن را پایه تحمل میکند. اما همزنهای بدون پایه باید هنگام کار به وسیله دست نگه داری شوند و طبیعی است با این اوصاف هرچه وزن همزن کمتر باشد، کار کردن با آن راحت تر خواهد بود و شما را خسته نخواهد کرد.
جنس کاسه: این ویژگی مربوط به همزن های کاسه دار است. جنس کاسه در این همزن ها معمولا از پلاستیک یا استیل است. کاسه پلاستیکی چون نرم اند دوام پایین تری دارند و به مرور ممکن است دچار خط و خش شده و مقداری از پلاستیک داخلی آنها کنده شود. و از آنجایی که تهیه ی این ظرف ها مقداری دشوار خواهد بود، پس ما انواع استیل را پیشنهاد میکنیم که هم در برابر ضربه مقاوم اند و هم از دوام و عمر بالاتری برخوردارند.
